header-image-bg

Παραλιακή Αθήνα (A...

7 Ιούνιος

Παραλιακή Αθήνα (ATHENS RIVIERA)

Δεν χρειάζεται να καταφύγει κανείς στα φέρυ για να ξεφύγει Από την Αθηναϊκή φασαρία. Σε μικρές σχετικά αποστάσεις μπορεί κανείς να βρει καταπληκτικές παραλίες στον προφυλαγμένο Σαρωνικό κόλπο που καλύπτει την περιοχή από τα νότια προάστεια των Αθηνών ως το τέλος του νότιου τμήματος της Αττικής το Σούνιο. Περίπου 17 χιλιόμετρα νότια της πόλης, κάπου 30-40 λεπτά διαδρομής με αυτοκίνητο θα βρείτε ένα μέρος όπου η αστική εξάπλωση δίνει τη θέση της σε ένα ειδυλλιακό και προφυλαγμένο περιβάλλον. Έχει κανείς την ευκαιρία να κολυμπήσει, να χαλαρώσει σε κάποιο παραθαλάσσιο καφέ, να περπατήσει σε πανέμορφους πεζόδρομους και μαρίνες, να κάνει οποιοδήποτε αγαπημένο θαλάσσιο σπορ, να ψωνίσει σε κάποιο μοντέρνο εμπορικό κέντρο, να γευματίσει δίπλα στη θάλασσα ή να διασκεδάσει σε κάποιο από τα παραλιακά club – η προτίμηση της νεολαίας – που έφερε γεύση από Μύκονο στην πόλη! Καλοκαίρι εντός των τειχών δεν ακούγεται και τόσο άσχημο τελικά έτσι δεν είναι?!

 

  • Φάληρο, Μαρίνα Φλοίσβου (Faliro, Flisvos Marina)

Πολύ κοντά στην Αθήνα αλλά σε ασφαλή απόσταση από κίνηση και φασαρία με μια αρκετά μεγάλη δυνατότητα δραστηριοτήτων διαθέσιμη και με εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό κόλπο το Φάληρο έχει αρκετά επιχειρήματα για να αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για τους Αθηναίους. Σήμα κατατεθέν φυσικά η μαρίνα, τεράστιος χώρος υποδοχής ιδιωτικών σκαφών που αποπνέει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στην περιοχή. Το πάρκο του Φλοίσβου στην άλλη πλευρά προσφέρεται για χαλαρές βόλτες και ξένοιαστη ποδηλασία. Όμορφες ακτές, πάρκα αναψυχής, παιδικές χαρές, εμπορικά κέντρα και κομψά εστιατόρια είναι εκεί για να διατηρήσετε την καλοκαιρινή ξέγνοιαστη διάθεσή σας!

Επιπλέον συμβουλή: Κάθε Τετάρτη έως Σάββατο το βράδυ μπορείτε να έχετε ένα ποδήλατο χωρίς χρέωση για 1,5 ώρες δανεισμένο από ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που βρίσκεται μεταξύ των σταθμών τραμ “Flisvos Park” και “Flisvos”. Δωρεάν ποδήλατα διατίθενται από τις 5:30 έως τις 20:30 από την Τετάρτη έως το Σάββατο κάθε εβδομάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε στο δικό σας είναι να πάτε στο περίπτερο και να δείξετε το εισιτήριό σας και το εισιτήριο τραμ μέχρι 1,5 ώρες νωρίτερα. Καλές βόλτες!

 

Flisvos marine

Μαρίνα Γλυφάδας(Glyfada marine)

Γλυφάδα: μια από τις πιο κομψές συνοικίες της Αθήνας, η Γλυφάδα ξεχωρίζει για τις αμμώδεις παραλίες της με φοίνικες, τις κοσμοπολίτικες κλαμπ (όπου χτυπάει ο παλμός της νυχτερινής ζωής της Αθήνας), πολυτελή ξενοδοχεία, μπουτίκ και εστιατόρια καθώς και τις μαρίνες, Προτιμώμενο μέρος προσέγγισης με σκάφος για μια απόδραση! Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά ή απολαύστε ένα frappe, ένα αγαπημένο εξαιρετικά αναζωογονητικό ποτό καφέ! Ο αυθεντικός frappe γίνεται με Nescafe, και πίνεται με καλαμάκι!

Επιπλέον συμβουλή: αν είστε λάτρης του γκολφ θα ενθουσιαστείτε με το Glyfada Golf Club, το μοντέρνο δεκαοχτάτρυπο γήπεδο της πόλης!

 

Βούλα: μόλις δύο μίλια νότια της Γλυφάδας βρίσκεται η Βούλα, όπου στεγάζονται δύο καταπληκτικές οργανωμένες παραλίες και τα μεγαλύτερα beach club της παραλιακής. Απολαύστε κατά τη διάρκεια της ημέρας ένα πολύχρωμο καλοκαιρινό σκηνικό που σας φέρνει στο μυαλό ένα πραγματικό πάρκο ψυχαγωγίας με μοντέρνα beach bars, εξοπλισμό τζετ σκι, γήπεδα βόλεϊ στον παραλιακό δρόμο, πίστα χορού, και συναρπαστική νεροτσουλήθρα, ενώ το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ σε ένα από τα κομψά κλαμπ της περιοχής!

Επιπλέον πληροφορία: Η παραλία Βούλα A έχει βραβευτεί με μπλε σημαία φέτος, γεγονός που την καθιστά ιδανική (και ασφαλή!) και για οικογένειες. Στην παραλία Βούλα Β ‘, τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν επίσης να κολυμπήσουν χάρη στην ειδική υποδομή που έχει εγκατασταθεί στην παραλία.

 

Βουλιαγμένη: Προς τα ανατολικά βρίσκεται ο κόλπος της Βουλιαγμένης, η παραλία της που βρίσκεται σε μια όμορφη τοποθεσία, πριν από το βουνό Υμηττός. Μια μαρίνα και ένα ζευγάρι ιδιωτικών παραλιών είναι σήματα κατατεθέντα, ενώ το γραφικό λιμάνι προσφέρει εκπληκτική θέα στα απομακρυσμένα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου. Η παραλία Αστήρ στην οδό Απόλλωνος με ρηχά, απαλά τυρκουάζ νερά, απαλή άμμο, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πιστοποίηση γαλάζιας σημαίας για καθαριότητα είναι μία από τις πιο πολυτελείς και δημοφιλείς παραλίες της Αττικής. Απέναντι από την παραλία Αστήρ βρίσκεται η δημόσια παραλία, η οποία δεν διαθέτει εγκαταστάσεις και επομένως δεν εισπράττει εισητήριο. Αν προσθέσουμε την πολυσύχναστη νυχτερινή ζωή, τα καλαίσθητα καφέ, τα εστιατόρια και τα πολυτελή ξενοδοχεία, η Βουλιαγμένη είναι σίγουρα ένα θερινό hotspot που δεν μπορείτε να χάσετε!

 

Επιπλέον συμβουλή: Η λίμνη Βουλιαγμένης, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από την μικρή πλατεία στο κέντρο της πόλης, βρίσκεται “βυθισμένη” (Βουλιαγμένη που σημαίνει βυθισμένη) στα ερείπια ενός τεράστιου ασβεστολιθικού σπηλαίου που τροφοδοτείται από χλιαρές πηγές υπόγειων υδάτων. Τα μεταλλικά και υφάλμυρα νερά της λίμνης δίνουν απολύτως μεταξένια αίσθηση στο κολύμπι ενώ θεωρείται ότι θεραπεύουν τους ρευματισμούς και την αρθρίτιδα!

 

Βάρκιζα: Πέρα από τη Βουλιαγμένη βρίσκεται το πολυσύχναστο θέρετρο της Βαρκίζας, όπου ξεχωρίζει μια θαυμάσια θαλάσσια περιοχή με εντυπωσιακούς κολπίσκους κάτω από τον παραλιακό δρόμο. Θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε σε ελεύθερες ή οργανωμένες παραλίες με γαλάζια νερά, να κάνετε τα αγαπημένα σας θαλάσσια σπορ ή να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα σε μια γραφική ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα πίνοντας ένα ποτήρι ούζο που συμπληρώνει τέλεια τα φρέσκα θαλασσινά!

 

Επιπλέον πληροφορία: Οι ενθουσιώδεις του windsurfing θα ενθουσιαστούν με το αγαπημένο τους σπορ στη Βάρκιζα αφού θεωρείται ότι διαθέτει την καλύτερη υποδομή για windsurfing!

 

Ο παραλιακός δρόμος συνεχίζει μέσα από θαυμάσια τουριστικά θέρετρα όπως το Λαγονήσι και η Σαρωνίδα και καταλήγει στο ακρωτήριο Σούνιο, νοτιοανατολικό άκρο της Αττικής. Εκεί θα βρείτε τον εντυπωσιακό Ναό του Ποσειδώνα – το τελευταίο κομμάτι της πατρίδας των αρχαίων Αθηναίων κάθε φορά που αρμένιζαν στο Αιγαίο. Παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα που γεμίζει τον ουρανό με κάθε σκιά του μωβ και ροζ κάνοντας τη θάλασσα λαμπερή σαν ζαφείρι είναι μια αξέχαστη εμπειρία κάτι σαν ισχυρό ξόρκι.