header-image-bg

Εκδρομή στο Ναύπλ...

7 Ιούνιος

Εκδρομή στο Ναύπλιο (JOURNEY TO NAFPLIO)

Ένα μεσαιωνικό οχυρό με ανοιχτό αέρα, το Ναύπλιο είναι δύο μέρη σε ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο θέρετρο και η παλιά πόλη που κάποτε χρησίμευε ως φράγμα-βενετσιάνικο προπύργιο με το φρούριο που κυριαρχούσε στην περιοχή από τη κορυφή του παλαμιδίου. Μπούτζι, το ενετικό κάστρο , Βρίσκεται σε μικρότερο νησάκι, στη μέση του κόλπου.Θεωρούμενη ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους μεταξύ 1823 και 1834.

Περιλαμβάνει μια επίσκεψη στις ακόλουθες περιοχές και περιοχές:

  • Κανάλι της Κορίνθου
  • Φρούριο Παλαμήδι
  • Ναύπλιο παλιά πόλη
  • Κάστρο του Μπούρτζι

Περιγραφή:

Αφού συναντήσετε τον οδηγό σας θα αναχωρήσετε από την Αθήνα κατά μήκος της ακτής. Θα έχετε πρόσβαση στη χερσόνησο διασχίζοντας το καλοφτιαγμένο κανάλι της Κορίνθου. Θα συνειδητοποιήσετε το ενδιαφέρον, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να το φωτογραφήσετε καθ ‘οδόν. Μετά το κανάλι της Κορίνθου, θα συνεχίσετε στο Ναύπλιο.

Nafplio Bourtzi

Ναύπλιο Μπούρτζι (Nafplio Bourtzi)

Ονομάστηκε έτσι από τον μυθικό Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα, το Ναύπλιο άρχισε να αναπτύσσεται στον 7ο αιώνα π.Χ. και από τότε έχει γνωρίσει την ευημερία και την πρόοδο, αλλά και τις εισβολές και την κατοχή πολλών αλλοδαπών κατακτητών.

Το Ναύπλιο σήμερα είναι μια γοητευτική πόλη, χτισμένη δίπλα στη θάλασσα στα πόδια των δύο οχυρών, του Παλαμηδίου και της Ακροναυπλίας και γεμάτη από νεοκλασικά κτίρια, πλακόστρωτες πλατείες και γραφικά σοκάκια.

Η πρώτη επίσκεψή σας σήμερα είναι το Φρούριο Παλαμήδι. Το φρούριο χτίστηκε από τους Βενετούς κατά τη δεύτερη κατοχή της περιοχής (1686-1715), τοποθετημένο στην κορυφή ενός λόφου ύψους 216 μέτρων. Οι αρχαιολόγοι του φρουρίου ονόμασαν αρχικά τους Βενετούς “πάροχους”. Ωστόσο, όταν καταλήφθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, στους προμαχώνες δόθηκαν τούρκικα ονόματα. Τέλος, όταν οι Έλληνες απομάκρυναν τους Τούρκους, οι προμαχώνες πήραν ονόματα σε ορθόδοξων αγίων. Ένας από τους προμαχώνες, που ονομάζεται «Μιλτιάδης», χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης. Το φρούριο έχει μια εντυπωσιακή θέα στον Αργολικό Κόλπο, στην πόλη του Ναυπλίου και στη γύρω χώρα.

Μετά από αυτή την επίσκεψη, θα συναντήσετε και πάλι τον οδηγό σας για να σας οδηγήσει πίσω στο λιμάνι του Ναυπλίου, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα με βάρκα 5 λεπτά από το κάστρο του Μπούρτζι που βρίσκεται στη μέση του λιμανιού του Ναυπλίου. Οι Βενετοί ολοκλήρωσαν την οχύρωσή του το 1473 για να προστατεύσει την πόλη από τους πειρατές και τους εισβολείς από τη θάλασσα. Οι Έλληνες το ανέκτησαν από τους Τούρκους στις 18 Ιουνίου, 1822 από όπου βοήθησαν στην πολιορκία του Ναυπλίου. Μέχρι το 1865 υπηρέτησε ως φρούριο. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε κατοικία των δημίων των καταδίκων από το κάστρο του Παλαμηδίου. Από το 1930 έως το 1970, υπηρέτησε ως ξενοδοχείο. Τώρα, θα είστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε μόνοι σας αυτή την όμορφη πόλη, να εξερευνήσετε τα σοκάκια της, να καθίσει στην προκυμαία σε ένα από τα πολλά ουζερί με θέα το νησάκι Μπούρτζι και να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά μεζέδάκια θαλασσινών και όχι μόνο, να δοκιμάσετε και το καλύτερο παγωτό στην Ελλάδα.

Ναύπλιο (Νέα Ελληνικά: Ναύπλιο, Ναύπλιο) είναι μια πόλη λιμάνι στην Πελοπόννησο στην Ελλάδα που έχει επεκταθεί μέχρι τις πλαγιές κοντά στο βόρειο άκρο του Αργολικού κόλπου. Η πόλη ήταν ένα σημαντικό λιμάνι που πραγματοποιήθηκε κάτω από μια διαδοχή των βασιλικών οίκων του Μεσαίωνα, στο πλαίσιο της εξοχότητας του Άργους και Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε αρχικά από τον de la Roche μετά την Δ ‘Σταυροφορία πριν έρθει κάτω από την Δημοκρατία της Βενετίας και, τέλος, την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η πόλη ήταν η πρωτεύουσα της Πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας και του Βασιλείου της Ελλάδας, από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 μέχρι το 1834. Το Ναύπλιο είναι τώρα η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Leave a Reply